BIGtruck Code 95 Special


Dikke DAF's bij Wierks

Wierks Opleidingen in Dordrecht is de grootste verkeersopleider in Zuid Holland. Wat begon als een autorijschool is uitgegroeid tot een opleidings instituut met een groot aantal, transport gerelateerde opleidingen zoals gevaarlijke stoffen, verticaal transport, veiligheid, intern transport en allerlei chauffeurstrainingen. Ook op het gebied van de Code 95 biedt Wierks een groot aantal mogelijkheden aan voor zowel theorie als praktijkdagen.

Voor de praktijkdagen is er een keuze mogelijk uit rijvaardigheid en het nieuwe rijden, rijoptimalisatie en schadepreventie, manoeuvreren en een opleiding voor het LZV certificaat. Voor deze praktijklessen staat één dag van zeven uur voor de Code 95. Voor het LZV certificaat is dat ook het geval, maar daarbij komt dan nog wel een examen wat op een ander moment wordt afgenomen. Met dat certificaat op zak heb je niet alleen een dag Code 95 op je rijbewijs, maar mag je ook met een LZV de weg op. Voorwaarde hiervoor is wel dat je minstens vijf jaar ervaring hebt als chauffeur met een geldig rijbewijs CE en een geldige Code 95. De lessen en het examen kunnen naar keuze met een combinatie van Wierks of met een eigen voertuig van je werkgever worden gevolgd.

Op het gebied van theorie cursusdagen is er een enorme lijst met keuzemogelijkheden bij Wierks Opleidingen. Criminaliteitspreventie bijvoorbeeld, maar ook omgaan met agressie, chauffeur sierteeltvervoer of geconditioneerd vervoer behoren tot de mogelijkheden. Ook voor het gevoer van gevaarlijke stoffen is er een groot scala aan opleidingen, waaronder de ADR trainingen, maar ook opleidingen voor het middenkader en management zoals planner. Verder biedt Wierks Opleidingen speciale opleidingen op maar voor verticaal transport, intern transport en veiligheid zoals BHV, EHBO en AED en Bedrijfshulpverlener. Al deze opleidingen tellen mee in het kader van de Code 95. Stuk voor stuk worden deze opleidingen verzorgd bij Wierks in Dordrecht en zijn ze inclusief een stevige lunch.

Landelijke dekking

Samen met een aantal andere verkeersscholen, verenigd in de Samenwerkende Beroepsvervoer Opleiders, kortweg ‘SBVO’. Daarmee heeft Wierks een landelijke dekking. Dat is vooral voor landelijk opererende vervoerders handig, want tot in alle uithoeken van Nederland kunnen chauffeurs nu getraind worden. Van alle aangesloten bedrijven worden de verloopdata van rijbewijzen, bestuurderskaarten, VCA opleidingen en uiteraard de Code 95 bijgehouden. Daarmee ontzorgen de deelnemers aan het SBVO de vervoerders, want chauffeur krijgen automatisch een seintje als één van die documenten dreigt te verlopen.

Verkeersscholen die aangesloten zijn bij SBVO zijn:

  • Wierks Dordrecht/Schelluinen/Rotterdam
  • Hoekstra Opleidingen Alkmaar
  • Hartemink Doetinchem/Eibergen
  • Kempt Rijopleidingen Almere/Lelystad/Zwolle/Hilversum/Harderwijk
  • Verkeersschool Nelen Amsterdam
  • Roordink Putten
  • Verkeersschool Tilstra Sneek/Drachten/Heerenveen/Leeuwarden
  • Opleidingscentrum Wesseldijk Nijmegen/Tiel/Arnhem/Ede
  • Dibo Opleidingscentrum Emmen
  • Bax Verkeersopleidingen Elshout/Tilburg/Waalwijk/DenBosch

Iep van der Meer