BIGtruck Code 95 Special


Kreeft Opleidingen voor Code 95

Kreeft Opleidingen heeft met vestigingen in Hoogeveen, Hardenberg en Drachten een sterke positie in Noord en Oost Nederland. Met een eigen vloot van 12 trucks geeft Kreeft transportopleidingen in de breedste zin van het woord. Van het halen van je rijbewijs toe en met de complete Code 95, maar ook met speciale opleidingen zoals Autolaadkraan, Buschauffeur en onder meer voor Geconditioneerd Vervoer. Wij deden een zogenaamde “Baantraining”, dat is een Code 95 theorietraining op het eigen testcentrum in Drachten.

De DAF CF Space Cab rijdt met een snelheid van rond de 40 kilometer per uur het gladde gedeelte op waarna de instructeur stop roept. Eerder deden we dit met 20 kilometer per uur, en toen vroeg de instructeur hoe ver ik zou doorglijden bij 40. Mijn inschatting bleek absoluut onvoldoende, want de afstand waarmee je doorglijdt blijkt te verdubbelen als de snelheid dat ook doet. Belangrijker is echter om het voertuig onder controle te houden en om op de goede manier te reageren. Dat geldt ook voor het rondjes rijden met maximale snelheid en dan ineens stoppen. Je merkt dat de truck eigenlijk om wil vallen, maar door op de juiste manier te stoppen haal je alle energie er in één keer uit. Reuze zinvol om eens mee te maken, en daarmee is zo’n antislip training dan ook een hele nuttige Code 95 cursus.

Opleidingen die iets toevoegen

Maar Kreeft Opleidingen biedt veel meer. De lijst met opleidingen en cursussen voor de Code 95 is lang. Meer dan 40 verschillende opleidingen staan er op de lijst. Opvallend zijn de opleidingen voor verticaal transport. Kreeft leidt ook chauffeurs op tot het TCVT certificaat Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie waarbij de kraan wordt ingezet voor hijswerkzaamheden, bijvoorbeeld op de bouw. Voor wie alleen zijn eigen lading lost is er de cursus ‘Chauffeur Autolaadkraan Laden en Lossen’. Andere, opvallende cursussen zijn bijvoorbeeld ‘EHBO onderweg’ waarbij er van uit gegaan wordt dat je als chauffeur vaak als eerste bij een ongeval ter plaatse bent. Wat moet je dan doen? En in welke volgorde? ,,Reuze zinvol, want als je dan toch je Code 95 moet halen dan kun je er maar beter wat van opsteken ook’’ aldus directeur Lucas Kreeft. Wij gaan voor kwaliteit en voor opleidingen die echt wat toevoegen. De Code 95 is er nou eenmaal en wij zijn er van overtuigd dat met de juiste opleidingen dat ook echt wat toevoegt aan de vakbekwaamheid.’’

One stop shopping

Doordat Kreeft Opleidingen alles in huis heeft kan het alles snel regelen en volledig ontzorgen. ,,Wij doen niet alleen alle opleidingen, we hebben bijvoorbeeld ook onze eigen keuringsarts in huis. Daardoor voorkomen we vertragingen bij de medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs door dit ook in de avond- en op zaterdag aan te bieden, dit bespaart de chauffeur en het bedrijf extra tijd en geld. en kunnen we over het algemeen bijzonder snel zorgen voor een nieuwe Code 95 op het rijbewijs. We hebben een grote capaciteit in opleidingen op meerdere locaties waarbij voor elke chauffeur een passende opleiding beschikbaar is en kunnen we ook grotere groepen aan. Daarnaast werken we landelijk, ook in-company bij het bedrijf. We hebben nog steeds mogelijkheden voor wie de Code 95 nog moet halen.

Iep van der Meer