BIGtruck Showtruck


Toy Story DAF

BIGtruck Showtruck


Toy Story DAF

Spedition Eisinger uit Elz, vlakbij Limburg an der Lahn, heeft een DAF trekker met een Schmitz Cargobull oplegger laten voorzien van een wel heel uitbundig thema. De complete combinatie is namelijk uitgevoerd met scenes en figuren uit Toy Story, en daarbij werd geen detail vergeten. Of deze uitbundige special paint je smaak is of niet, het zorgt wel voor wat vrolijkheid in deze sombere tijden!

Meer dan een jaar is er gewerkt aan het Toy Story project van Eisinger Spedition. De DAF XF530 Super Space Cab en de Schmitz Cargobull koeltrailer werden getransformeerd tot een full size speelgoedauto die menig toekomstige chauffeur in de dop zal aanspreken. De combinatie werd onder handen genomen door de special paint artiesten van Fl-Buur Design uit Denemarken. Het detail in de afbeeldingen is ongelofelijk goed gedaan en hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Zelfs de wielmoeren zijn voorzien van Toy Story logo’s, en ook het interieur is helemaal in stijl. Alles is bekleed en overal zie je teksten en figuurtjes uit de populaire Amerikaanse computer-animatiefilm uit 1995.

Extra verlichting

Aan de DAF XF Super Space Cab zijn een onderspoiler en een extra lange zonneklep toegevoegd, net als een forse lichtbak tussen de originele DAF Skylights en een lampenbeugel op het dak. Ook in de onderspoiler zijn vier verstralers gemonteerd. Onder de voorruit is een keienvanger gemonteerd. Verder is het hele span rondom rijkelijk voorzien van rode en oranje lampjes waardoor ook in de donkere uren duidelijk te zien is dat er wat speciaals aan komt. Opvallend is dat Eisinger niet gekozen heeft voor een Orlaco achtige oplossing voor de Dobli spiegel. Jammer is dat die spiegel lichtblauw is gespoten waardoor hij nog meer opvalt, maar je kunt niet alles hebben. Verder is de gehele combinatie uitgerust met glanzende Alcoa wielen met een rode naaf.

Kwestie van smaak

De DAF past in de Duitse stijl van airbrush zoals we die ook zien bij Heide Logistik en een aantal andere Duitse bedrijven. Ook in Frankrijk is het vaak hoe meer hoe beter als het gaat om airbrush op trucks. Over smaak valt niet te twisten en volgens sommigen wordt het hele model er uit gespoten, maar de airbrush zelf is vaak spectaculair. In Nederland gaan we er meestal wat subtieler mee om, zie de trucks van bijvoorbeeld Harry van Dalen of die van Weeda of Verbeek. Daarbij vormt de airbrush een toevoeging aan de lijnen van de truck, terwijl in de Duitse, of Franse stijl de afbeeldingen alles domineren. In beide gevallen is er sprake van absoluut vakwerk en nogmaals, of het je smaak is of niet, het zorgt wel voor een glimlach als je een truck als de Toy Story DAF tegenkomt!

Iep van der Meer