Editie 02 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Editie 02 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Even was Corona in ons landje niet het gesprek van de dag. Sneeuw, ijs en zelfs de Elfstedentocht domineerden het nieuws. Wat een verademing, maar intussen blijven we in lockdown, blijft de avondklok en zitten chauffeurs nog steeds eenzaam in hun cabine uit een kartonnen bakje te eten.

Bij menig bedrijf worden chauffeurs gewezen op een bevroren Dixi zonder mogelijkheid om de handen te wassen of is er helemaal geen sanitaire voorziening vanwege corona. De argumenten voor deze maatregelen worden vaker in twijfel getrokken maar de regels blijven en worden gehandhaafd. Uit een brief van demissionair Minister Cora van Nieuwenhuizen die we op de redactie in handen hebben blijkt heel duidelijk dat ze geen idee heeft van wat de impact is op chauffeurs. Inhoudelijk reageren zit er niet in en ze blijft wijzen op de verantwoordelijkheid van de werkgevers waar het gaat om een schoon toilet en fatsoenlijke werkomstandigheden. Dat is een prachtige officiële dooddoener die echter niets verandert aan de situatie.

De logistieke helden die er voor zorgen dat we te eten hebben blijven gewoon in de kou staan. Het is dat de tankstations hier en daar een bakje koffie weggeven aan een bij nacht en ontij werkende chauffeur, want zelfs koffie verkopen mag niet tijdens de avondklok. En dat terwijl juist in de kleine uurtjes een bakje koffie het verschil kan maken tijdens de soms monotone ritten over verlaten snelwegen. We verwachten namelijk wel gewoon verse groenten en fruit en brood als de supermarkt open gaat, en daar zorgen we met ons allen voor.

De logistieke sector, en vooral de chauffeurs verdienen dan ook een enorm applaus, want eens te meer blijkt dat de aloude TLN spreuk ‘Zonder transport staat alles stil’ nog steeds actueel is.

Hopende op betere tijden geldt nog steeds:

‘Keep on Truckin’

Team BIGtruck