BIGtruck Showtruck


De nieuwe FH van Chris Sollie!

BIGtruck Showtruck


De nieuwe FH van Chris Sollie!

Een noodlottig ongeval op de A9 bij de Schipholbrug zorgde vorig jaar augustus voor een vroegtijdig einde van de vorige Volvo van Chris Sollie. Zijn Volvo FH-2 overleefde de klap op een voorganger niet maar zorgde er wel voor dat Chris ongedeerd kon uitstappen. Door snel te schakelen en met grote dank aan Volvo Truck Center Alphen aan den Rijn kon Chris zijn rit met een huurtrekker snel voortzetten. De ‘Rental‘ zoals hij die zelf gekscherend noemt, zou de daaropvolgende 3,5 maand zijn tijdelijke maatje worden. Tot zijn nieuwe trekker klaar zou zijn.

Chris Sollie (28) is in 2018 begonnen als eigen rijder. Na het behalen van de benodigde papieren kon hij zijn vaste trekker overnemen van zijn oude baas Rien van de Bogerd. Deze Volvo FH-2 was nog lang niet moe en Chris had hem al aardig naar eigen smaak opgebouwd. Toch kreeg de Volvo een kleine make-over zodat hij een eigen identiteit had. De kleurnummers bleven hetzelfde alleen iets meer crème op de cabine en natuurlijk C.Sollie op de auto. Chris rijdt in het seizoen met sierbestrating en voor de rest van het jaar met een eigen containerchassis. Het is inmiddels eind augustus, een paar weken na het ongeval en Chris heeft getekend voor zijn nieuwe trekker: Een Volvo FH4 500 Turbo Compound met Globetrotter XL cabine. De 4x2 trekker is voorzien van Dynamic Steering en gewone I-Shift versnellingsbak. In oktober arriveerde de nieuwe Volvo in Alphen en werd er meteen met de aanpassingen begonnen.

“Het is een mooi eerbetoon naar mijn oude strijders kar.”

Opbouwen

Na de voorbereidende werkzaamheden verhuist de maagdelijk witte trekker naar de opbouwer, Ard Houweling Totaal Onderhoud. Hier wordt de trekker aangepast aan de wensen van Chris. De complete opbouw bestaat uit accessoires van Go in Style. Aan de voorzijde zien we een bullbar met vier lampen. Boven de voorruit een Solarguard zonneklep met daarboven een rechthoekige lichtbak met Michelin poppen. Verder zien we op het dak een set NedKing luchthoorns. Omdat het dak nog niet vol genoeg was is er nog een zwaailamp balk geplaatst. Die met een kleine aanpassing een standje ADHD zwaaien heeft, lekker druk dus. Verder zien we aan de voorzijde een onderlip met spatlappen en daglampen. Ard bouwde ook de achterbumper en de tranenplaat met tankklepjes op. Boven de uitlaatdemper is er een Volvo logo uitgesneden voor koeling met verlichting. Aan weerszijden zijn er lampen latten onder de sideskirts gemonteerd. Aan de bijrijderskant is er een kist achter de sideskirt gemonteerd en deze is voorzien van een watertank van 85 liter op luchtdruk met een slanghaspel zodat Chris overal zijn wielen kan wassen. Tot slot werden er achter de cabine nog een slangenrek en een lampenbalk bevestigd.

Frisse kleuren

Bij Jan Voortman Autoschade werd de FH-4 in de frisse kleuren gespoten. Crème en oranje met een zilveren voorbumper. En om het geheel te breken zwarte spatborden met een witte rand. De lijnen van de FH zijn mooi in het spuitwerk meegenomen. Iets wat we nog niet eerder zagen is de binnenzijde van de koplampen , deze koplampen zijn oranje gespoten. Een gedurfd iets want volgens insiders zijn er niet veel spuiters die zich daar aan willen wagen. Ook zijn alle details meegenomen die Chris ook op zijn vorige auto had. “Het is een mooi eerbetoon naar mijn oude strijders kar,” aldus Chris.

Nieuw interieur

Maar niet alleen de buitenkant werd aangepakt. De binnenkant werd bij Royal Class van een nieuw interieur voorzien. In slechts twee weken tijd werd de cabine helemaal leeggehaald en voorzien van gespoten en met leer beklede delen. De kunststof onderdelen van het dashboard hebben dezelfde crème kleur als wat er aan de buitenzijde op de auto is gespoten. Chris: ”Ik heb expres het bovenbed weggelaten voor wat meer ruimte in de cabine” Onder het bed uiteraard de koelkast en Kirk koffiezetapparaat. De stoelen zijn op stoelverlagers gemonteerd. Het hele interieur is uitgevoerd en ingericht naar de smaak van Chris. Tot slot had zijn vriendin Amanda nog een leuk cadeau, de Michelin poppen naast de lichtbak! Wat een trekker is het geworden, grotendeels opgebouwd en als eerbetoon naar de FH-2 en lekker met Chris zijn eigen idee, er staat weer een strakke machine. Een auto die er anders niet had gestaan met dank aan de mensen van Volvo Truck Center Alphen a/d Rijn maar ook de betrokken partijen die zorg hebben gedragen voor het opbouwen. Veel veilige km`s ermee Chris!

Niels van Duijvenboden