Editie 07 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Onder de indruk

Eindelijk is het dan zo ver: een kleine 35 jaar na de onthulling van de DAF 95 en na veel veranderingen en aanpassingen, alsmede de komst in 1994 van de eerste Super Space Cab, liet DAF onlangs de vakpers even kijken naar de nieuwe truckgeneratie XF, XG en XG+.

Ons verslag tref je in deze editie van BIGtruck, de Eindhovense ontwerpers hebben een unieke slag geslagen door met een grotere cabine te komen net op het moment dat dit wettelijk is toegestaan. Dit leidt meteen tot de vraag wat nu de anderen gaan doen. Bij onze cabtest van afgelopen maart stelden we nog vast, dat alle deelnemers inclusief het huidige model DAF, allemaal zo’n beetje dezelfde afmetingen hebben. Maar nu is er de XG+ en geloof ons, daar ga je nog meer van horen.

We laten met deze editie van BIGtruck in diverse artikelen duidelijk zien hoe dicht we bij de praktijk staan en dat je bijvoorbeeld voor reportages op het gebied van exceptioneel vervoer, ook al bij ons moet zijn. We wensen je veel leesplezier en een hele fijne vakantie, zo je die nog tegoed hebt.

Keep on truckin’

Team BIGtruck