BIGtruck Cabinetest 2022

Ford F-Max Blackline

Veelbelovende nieuwkomer

Ford Trucks Belgium vaardigde een hele mooie en dik aangeklede F-Max af naar onze test. Hoewel de Ford officieel nog niet leverbaar is in ons land, rijden er toch al vijftien rond. In België heeft Ford al een serieus marktaandeel weten te realiseren.

De Ford F-Max cabine is duidelijk een modern ontwerp en dat geldt voor de hele cabine opbouw. Een prima instap en een mooie vlakke vloer laten zien dat dit een compleet nieuw ontwerp is. De hier geteste Ford F-Max is een Blackline Edition uitvoering.

Met zijn opvallende striping, zwarte velgen, donkere koplampen en een fraai interieur met leer en blauwe stiksels, laat Ford zien dat je met de F-Max beslist voor de deur kunt komen als eigenrijder.

Geen tafeltje

Uiteraard onderwierpen we de Ford aan de nodige metingen en sliepen we er een nachtje in. De cabine is erg ruim en praktisch ingedeeld, al ontbreekt een tafeltje. De F-Max is voorzien van een op zich prima onderbed, maar naar de matras zou wat dikker mogen. Het formaat is verder prima, en ook rondom het bed is alles goed geregeld. Zo is er een keurig leeslampje en kun je de meeste functies zoals ramen vanuit bed bedienen. Aan weerszijden is er verder een vak voor je horloge, bril of telefoon. Een USB-aansluiting om je telefoon op te laden ontbreekt helaas bij het bed. Het bovenbed is met een erg dunne matras onder de maat, maar voor af en toe een nachtje als er eens iemand mee gaat is het prima.

De gordijnen in de Ford werken prima en zijn mooi lichtdicht. Voor het dakluik is een rolo met een vliegenhor en een prima verduistering. Een standkachel was niet aanwezig in de F-Max, maar door even flink de boel door te laten waaien was het klimaat prima in de cabine. Helaas ontbreekt ook een nachtslot, en dat is wel jammer. Zo’n extra, mechanische beveiliging zorgt toch voor een veiliger gevoel op de truckparking.

Pluspunten

+ Exclusief voorkomen

+ Fraaie ‘vliegtuigkastjes’ tegen achterwand

+ Doorsteek opbergvak onder bed

Minpunten

- Geen nachtslot

- Geen tafeltje

- Geen trapje

Wil je graag alle testresultaten zien?

Van onze Cabinetest hebben we naast dit verslag, ook nog de cijfers van alle door ons geteste modellen in een handige PDF gezet. Dodehoekgegevens, afmetingen van de cabine en opbergruimtes staan allemaal in deze factsheets beschreven. Deze kun je voor helemaal niks in je mail ontvangen als je je inschrijft op onze nieuwsbrief. Klik dus op de knop hieronder, en krijg direct de factsheets in je mail!

Iep van der Meer

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!