BIGtruck Cabinetest 2022

8 deelnemers: wie is de beste?

BIGtruck Cabinetest 2022

8 deelnemers: wie is de beste?

Ruim een jaar na de vorige editie, komt BIGtruck weer met een volledige test van alle cabines die je in ons land kunt kopen. Plus één. De Ford-importeur uit het Vlaamse Turnhout wilde maar wat graag meedoen met een Ford F-Max Black Line. Verder doet de nieuwe generatie DAF natuurlijk mee en ontdekten we verbeteringen bij andere merken. Alle aanleiding dus voor een nieuwe cabinetest!

De vorige editie maakte veel los bij het grote publiek en scoorde daardoor uitstekend. Het bewijst maar eens dat de juiste cabine toch niet alleen een kwestie van emotie is, of van voorkeuren op het eerste gezicht. Dat laatste speelt altijd wel mee, maar we hebben met onze gegevens aangetoond dat er echt verschillen zijn.

Inmiddels is de wet veranderd en mogen cabines langer zijn. Het merk dat hier het best heeft zitten opletten is DAF. Dat belooft wat voor deze test.

Meer belangrijke criteria

Een cabinetest is volgens ons geen cabinetest als er niet een nachtje geslapen wordt in de cabines. Daarbij is het zeker de bedoeling dat je meer doet als ‘testslaper’ dan alleen slapen. Ook wordt bekeken in hoeverre de standkachel cq standairco bediend wordt. Het bed, de gordijnen, wat je kunt bedienen vanuit het bed. Het tweede bed. Ga zo maar door. De MAN heeft bijvoorbeeld een lattenbodem onder het matras. Andere merken kiezen juist een dikkere matras. Maak het uit? We zoeken het voor je uit.

Vorig jaar noemden we de elektronica al, nu blijkt dat een uitklap- of uitschuiftafeltje juist erg handig is, al dan niet in combinatie met een draaibare stoel. Welke trends zich verder voor doen in de cabinebouw leggen we allemaal uit in deze test.

Team BIGtruck

Team BIGtruck wordt steeds groter. Nee, geen twee ouderen meer die nog de introductie van de Scania 3-Serie en de DAF 95.500 met Cummins-motor hebben meegemaakt, maar juist de nodige verjonging. Dus bedanken we langs deze weg: Maarten van der Westen, William Siben, Roger en Sven van Nispen, Myrthe van der Vlies, en veteraan (je kunt niet zonder) Pieter de Mos. Dankzij hun inzet ontstond een kraakhelder beeld van wat deze acht cabines te bieden hebben en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Wil je graag alle testresultaten zien?

Van onze Cabinetest hebben we naast dit verslag, ook nog de cijfers van alle door ons geteste modellen in een handige PDF gezet. Dodehoekgegevens, afmetingen van de cabine en opbergruimtes staan allemaal in deze factsheets beschreven. Deze kun je voor helemaal niks in je mail ontvangen als je je inschrijft op onze nieuwsbrief. Klik dus op de knop hieronder, en krijg direct de factsheets in je mail!

Tim de Jong

Vorige pagina

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!