Editie 08 | 2022

VOORWOORD BIGTRUCK

Editie 08 | 2022

VOORWOORD BIGTRUCK

DE TIJD VAN VERANDERINGEN

Het jaar 2022 is over de helft en duidelijk is dat er heel veel gaat veranderen. We hebben een schrikbarende periode van prijsstijgingen achter de rug en wie straks zijn energiecontract moet vernieuwen kan zo maar serieus in de problemen komen.

Welke sector je ook tegen het licht houdt, verandering is het parool. Dit gaat gepaard met grote prijsstijgingen en veel meer schaarste, of het nu om een woning gaat of om een ton staal om een trailer te bouwen. Het dwingt klanten om goed na te denken. Kan dit ook anders? Bij BIGtruck hebben we geleerd: meestal wel. Bij BIGtruck hebben we ook zo’n fase meegemaakt. Maar wij waren op tijd en lieten ons niet boos maken. In plaats daarvan was het handen uit de mouwen, we startten een nieuw project en inmiddels is ons project geen project meer, maar een begrip.

Eerste IAA sinds 2018

Kijken we naar de trucksector, dan is verandering daar ook het parool. De komende IAA is er eentje zoals we de IAA nog nooit eerder hebben meegemaakt. Op de stand van Volvo zijn alleen elektrische trucks te zien. Scania, Mercedes en Iveco kondigen nieuwe elektrische trucks en bestelauto’s aan. Last but not least onthult DAF de XD-serie en reken maar dat daar ook een XD-Electric tussen zit. In deze editie kun je al een voorproefje zien van de komende IAA. Maar neem van ons aan dat tal van merken hun vuurwerk voor de show zelf bewaren. We hebben meerdere tips hierover ontvangen.

Veel plezier met deze afwisselende editie!

Keep on truckin’

Tim de Jong, team BIGtruck