BIGtruck Evenementen

GESLAAGDE BIG­TRUCK TROPHY 2022

Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus hielden we de BIGtruck Trophy bij onze BIGtruckshopA67 in Asten. Het terrein van Nobis begon op vrijdagavond al lekker vol te lopen, en zaterdag rond het middaguur was iedereen binnen. Zo’n 150 trucks uit binnen en buitenland stonden te shinen op de parking, en de sfeer zat er al snel in.

De locatie in Asten is top voor onze BIGtruck Trophy. Waar anders vind je een verharde en beveiligde parking, compleet met een truckwash, een truckshop, een restaurant én een hotel? Zelfs het weer werkte mee tijdens de 2022 editie en vanaf vrijdagavond zat de sfeer er al lekker in.

VEEL 4-SERIE SCANIA'S

Opvallend was het grote aantal Scania’s uit de 4-serie. Die trucks zijn erg populair, en aangezien de meeste al een behoorlijke boodschap gedaan hebben erg geschikt voor ‘er bij’. Verder zagen we zo ongeveer alle merken voorbij komen, inclusief een rijtje Amerikanen en klassiekers. Een bijzondere vermelding waard is de Scania LB67 uit de collectie van Frits van Eerd. De Jumbo baas heeft smaak, en de middelen, waardoor hij met zijn collectie het rijdend erfgoed in nieuwstaat houdt. Volgens Harold Clement, de chauffeur van de truck komt de trekker uit België, en groeiden de bomen door de cabine toen ze hem vonden. Na de restauratie is de truck beter dan nieuw, want vergeet niet dat we nu veel betere materialen hebben dan in de jaren 60. Ook de Fruehauf koeltrailer is werkelijk in nieuwstaat. Maar er was meer mooi spul, zoals de oude, bont uitgedoste Duitse Mercedes 1632, de stoere paarse DAF van Munsters en de Volvo F12 van Allard de Boer. Hij nam ook de schitterende Scania 141 6x2 van zijn vader mee naar Brabant.

SHOWSTOPPER

Met de Scania’s ST van Krommenhoek en Wiersma Olie, de Volvo FH van Harry van Dalen, de ‘Rico Verhoeven’ combi van Veenplant en het nieuwe span van Jelle Schouwstra stond er heel wat bijzonder nieuw materieel op de show. Als verrassing kwam Van de Beeten later langs met de nieuwe Volvo torpedo die Vlastuin ontwikkeld heeft. De truck werd vrijdagavond op het eigen bedrijfsfeest onthuld maar de eer voor de eerste truckshow was voor de BIGtruck Trophy!

EIEREN MET SPEK

Op zondag was de meeste chauffeurs wel aan te zien dat het laat geworden was, maar met het centrale ontbijt met eieren en spek en de nodige koffie vond iedereen de kracht terug voor de laatste dag. Ook op zondag was het erg gezellig, en er waren zelfs meer bezoekers dan op zaterdag.

EN DE WINNAAR IS!

De prijzen worden bij de BIGtruck trophy verdeeld door de bezoekers zelf. Door middel van formuliertjes die ingeleverd werden, werd de uitslag bepaald. De bijzonder strakke DAF XG+ van Jelle Schouwstra won de derde prijs. De spectaculaire Volvo FH750 Globetrotter XXL van Harry van Dalen werd tweede. Met overgrote meerderheid van stemmen werd de ‘D Kontos’ Scania van Tijn van Deurzen de winnaar van de BIGtruck Trophy 2022. Bij de verkiezing van de mooiste verlichting werd de bont gespoten Scania van Heide Logistik 3e met op de tweede plaats de Scania ‘Lastdrager 2’ van Wiersma Olie. Op dit onderdeel was Harry van Dalen iedereen de baas met ‘The Boss’.

Iep van der Meer

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!