BIGtruck Reportage

HEADERBLOK

BIGtruck Reportage

NOAH4ALL DE WENS VAN COR

BIGtruck Reportage

NOAH4ALL DE WENS VAN COR

Nog één keer het asfalt onder je voeten voelen en een lekker visje eten op de Boulevard van Katwijk. Dat was de wens van Cor Vlieland, een collega die door ziekte al lang geleden het stuur aan de wilgen heeft moeten hangen. Noah4All verzorgde een onvergetelijke dag voor deze chauffeur!

Het is zaterdagmorgen een uurtje of elf als we allemaal zijn verzameld bij Car en Truckwash in Alphen a/d Rijn. Naast het team van Noah4all zijn Fred, Geertje, Raymond en Daniel met hun vrachtwagen en verkeersbegeleider Cor verschenen bij deze wens. Na een bak koffie en een briefing door Frank Bakker zetten we koers naar het huis van Cor en Corry. Cor die van niets af weet, wil in eerste instantie niet eens mee.

Maar zodra het kwartje valt wat er vandaag gaat gebeuren verschijnt er een glimlach op zijn gezicht en word hij in een rolstoel getild. De laadklep gaat naar beneden en Cor krijgt zijn plekje in de wenstruck. We lossen nog een probleem op met een ouderwetse zekering en wat zilverfolie en vertrekken uit Alphen a/d Rijn.

DE WENS VAN COR

Cor komt uit Katwijk aan Zee en heeft daar op de LTS gezeten. Hij moest daarna aan het werk, niet in de visserij waar het kleine dorp bekend om staat maar in het transport.

Van bulk tot veevervoer en als laatste werkgever Zeeman met kleding. Cor vond het rijden heerlijk, Hij vertelde vol trots over vroeger van hete zomers in kleine cabine`s tot het rijden van varkens. Iets wat allemaal lang geleden lijkt. Maar sinds 2000 kampt Cor met gezondheidsproblemen waarbij hij het rijden moest opgeven.

De verhalen van vroeger hebben vrouw Corry en verzorgster Astrid ertoe aangezet om Cor nog een dagje op pad te laten gaan. Iets wat door Cor's ziekte niet eenvoudig is, maar Astrid vond de pagina van Noah4all en stuurde de wens in.

MISSIE GESLAAGD!

Het is allemaal behoorlijk ingrijpend maar in de dagen daarna krijgen we bericht van Astrid dat Cor enorm genoten heeft en nog steeds straalt als hij het over zijn dag heeft. Kortom missie geslaagd! Het was een hele bijzondere dag en tevens eentje waarbij de wens truck voor het eerst kon worden ingezet, Iets waar het team hard voor heeft gewerkt. Wil je ook een wens insturen of Noah4all steunen? Voor meer info: www.noah4all.nl

Niels van Duijvenboden

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!

Volgende pagina