Editie 06 | 2022

VOORWOORD BIGTRUCK

Editie 06 | 2022

VOORWOORD BIGTRUCK

DE LAT HOGER LEGGEN

BIGtruck groeit nog steeds dankzij jullie. De statistieken blijven gestaag door groeien op alle fronten maar naast digitaal zijn we ook fysiek steeds meer aanwezig. Na de opening van onze BIGtruckShopA67 in Asten is er nu ook het BIGtruck Café in Pesse. Wat dat inhoudt lees je in dit nummer.

De transportsector staat voor een enorme transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven. In dit nummer lees je bijvoorbeeld alles over de eActros, een zware distributietruck die nu gewoon van de band rolt. Dat is een mooi begin, maar voor de lange afstand is er nog helemaal niks op dit moment. Nou ja, afgezien van LNG als brandstof dan, maar met de huidige prijzen verdien je het meeste met zo’n truck als je hem stil zet. Mercedes kondigt nu wel een eActros Long Haul aan met een actieradius van, schrik niet, maar liefst 500 kilometer. Het mag duidelijk zijn, ook dat zet geen zoden aan de dijk voor ritten door heel Europa. Daarvoor blijven we de eerste jaren nog wel afhankelijk van diesel, maar zet intussen de elektrificatie in stadsdistributie wel degelijk door.

De uitdaging is dan ook om zo weinig mogelijk diesel, of zo je wilt HVO te gebruiken. Volvo scoort momenteel hoge ogen met de Turbocompound modellen en ook Scania legt de lat hoog met de nieuwe 460 Super. Die hadden we vorige maand in onze test met prachtige, vergelijkbare resultaten. Deze keer hebben we de nieuwe DAF XG+ 480 op onze testroute en de verwachtingen waren wederom hoog gespannen. Kan DAF zijn beloftes tot 10% besparing waar maken in de praktijk of zijn dat marketingpraatjes? Check het verhaal en de video en bekijk de resultaten. Spoiler alert! Wij zijn diep onder de indruk.

Verder in deze BIGtruck alles wat je van ons gewend bent, met leuke video’s, onze BIGtruck Podcast en nog veel meer. En dat allemaal gratis!

Fijne vakantie of ‘Keep on Truckin’ namens Team BIGtruck,

Iep van der Meer