BIGtruck Reportage

VEENPLANT MET RICO VERHOEVEN

BIGtruck Reportage

VEENPLANT MET RICO VERHOEVEN

Handelskwekerij Veenplant uit het Brabantse Andel heeft een reputatie waar het gaat om mooie trucks. De eigen handel wordt met indrukwekkende combi’s voornamelijk naar Engeland gereden en die combi’s zijn steevast voorzien van spectaculair spuitwerk. Zo ook de nieuwste aanwinst voor Veenplant, een Scania 530S met special paint van "the king of kickboxing" Rico Verhoeven erop gespoten door MW Designs.

Veenplant rijdt met vijf eigen trucks naar voornamelijk Engeland en België. Het inmiddels 35 jaar jonge bedrijf heeft een vaste klantenkring opgebouwd en eigenaren John en Erik Kwetters houden van mooie spullen. Dat wordt meteen duidelijk als je het wagenpark bekijkt. De trucks zijn in de eerste plaats gewoon werkpaarden, want de handel moet naar de klanten, maar tegelijkertijd zijn het rijdende reclameobjecten voor het bedrijf. Veenplant heeft al heel wat merken in de vloot gehad en met die trucks werden ook al heel wat bekers gewonnen op truckshows. Eén van John zijn favorieten was de Actros die inmiddels alweer verkocht is. Een truck met spectaculair spuitwerk waardoor het front er uitzag als een soort transformer. Overigens houdt niet iedereen daarvan, zo bleek. ,,Toen we hem verkocht hadden liet de volgende eigenaar het ding helemaal wit overspuiten. Echt doodzonde, en als ik dat geweten had was hij niet weggegaan’’.

WITTE WIELEN

Chauffeur op de nieuwe combinatie is Jordy van ’t Pad. Hij rijdt ongeveer 2,5 jaar voor Veenplant en dat deed hij tot nu toe met een Scania R500 V8 van het vorige model. John: ,,Een hele fijne auto maar voor de nieuwe heb ik toch ook Volvo voorgesteld’’. Uiteindelijk werd het toch weer een Scania V8, deze keer de 530 pk uitvoering met een S-Highline cabine met het ‘King of the Road’ pakket aan boord. Met alles in het leer, extra kasten, een geïntegreerde stand airco en alle verwennerij aan boord is dat alles behalve behelpen. Jordy is dan ook erg blij met zijn nieuwe span, en terecht. ,,We mogen hier veel eigen initiatief inbrengen over hoe alles er uit ziet. Zo heb ik gekozen voor de witte wielen met een donkergroene naaf en een groene band. Ook die witte streep in de grille was mijn initiatief. Dat breekt het front een beetje en ik ben er erg blij mee hoe hij er nu uit ziet’’.

KING OF KICKBOXING

De grote afbeeldingen van Rico Verhoeven op de truck zijn opvallend, maar door de kleurstelling passen ze toch heel mooi in het totale plaatje. Jordy is er ook erg blij mee. John is echt een fan van Rico Verhoeven maar ik vind het zelf ook heel erg gaaf. Ik volg zijn carrière ook al een tijd en ik ben er trots op dat hij op mijn truck staat. Het is toch een Nederlandse held en het is fijn om dat uit te dragen’’. Jordy is hele weken van huis en hij rijdt door heel Engeland naar de klanten van Veenplant. Meestal zijn dat grote tuincentra die tot de vaste klanten behoren van Veenplant. Jordy: ,,Engeland is echt heel leuk als je een beetje de weg weet. Je leert steeds meer adressen en mensen kennen onderweg.

KING OF KICKBOXING

Niet alleen bij klanten maar ook bij truckstops en restaurantjes. Dat maakt het eigenlijk steeds leuker om Engeland te rijden, ondanks de extra papierwinkel door de Brexit. Dat was even wennen in het begin, maar ook dat went met de tijd.’’

De combinatie is uitgerust met laadbakken van Ebo Rhoon, het spuitwerk werd gedaan door Cranen Fleetservice uit Heeswijk-Dinther. Het special paint werk werd uitgevoerd door MW Designs. De Scania R530 6x2 Highline werd geleverd door Scania ‘s-Hertogenbosch.

Iep van der Meer

Vorige pagina

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!

Volgende pagina