BIGtruck Column

NIEUW SPEELGOED

Jarno van den Noort schrijft over zijn ervaringen onderweg in zijn column. Deze keer ligt zijn focus op de nieuwe trailers die zijn werkgever recent aanschafte.

De overname van GVT door ID Logistics wordt nu duidelijk zichtbaar. Het ID logo prijkt al langere tijd op onze panden en nu zijn ook de trekkers en trailers aan de beurt. Deze rit kreeg ik een nieuwe Krone twee-assige oplegger mee. Met 15 adressen kan ik deze nieuwe 13,60 eens goed aan de tand voelen.

Een tijd terug hadden wij als personeel de primeur om de nieuwe huisstijl te mogen aanschouwen. Op onze hoofdvestiging Benelux in Tilburg werd een DAF en een Krone oplegger getoond in de nieuwe kleuren. Toch wil je als chauffeur liever niet naar een auto kijken die in een hal staat geparkeerd, je wilt ermee werken. Eindelijk was het dan zover dat ook ik op pad mocht met een nieuwe Krone oplegger. En van nieuw speelgoed word je altijd blij.

DRUK DAGJE

Hoofdzakelijk rijden we met twee-assige trailers. Onze distributieritten bevatten meestal geen zware vrachten, dus is een twee-asser prima geschikt voor ons werk. Deze rit heb ik 15 stops. 13 losadressen en 2 laadadressen. Ik begin in Heerenveen en werk al lossend richting Groningen. Hier kan ik laden bij een vaste klant en daarna kan ik de oplegger afladen bij onze vestiging in Veendam.

HOU JE KLEP

De rit verliep soepel totdat ik de laadklep moest gebruiken. De REMA stekker aangesloten, het oranje contactsleuteltje omgedraaid, de bedieningsknoppen indrukken en toen gebeurde er niets. Nog een keer kijken of de REMA stekker goed zit, ander contactsleuteltje geprobeerd, maar wederom gebeurde er niets. Dan de zekering controleren. De zekering zit verscholen achter een doorzichtig kapje die ik met een kruisschroevendraaier los moet draaien. Na het losdraaien van dit kapje kwam het euvel tevoorschijn: Een doorgebrande zekering. Zekering vervangen en de klep ging als de brandweer. Nu moet je niet denken dat ik een Handige Harrie ben, maar verder kijken dan je neus lang is helpt altijd.

Jarno van den Noort

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!

Volgende pagina