DIRECT DUURZAMER RIJDEN?

KIES VOOR HVO

Vandaag nog schoner rijden? Dan is Hydrotreated Vegetable Oil - oftewel HVO – een goede oplossing. Het mooie aan deze fossielvrije diesel is dat er geen technologische aanpassingen aan een vrachtwagen nodig zijn. Zo rij je net als transportbedrijf Van der Wiel uit Drachten op een eenvoudige en snelle manier een stuk duurzamer.

Een deel van de vrachtwagens van Van der Wiel rijdt op Hydrotreated Vegetable Oil. HVO is geschikt voor iedere dieselmotor en dus te gebruiken zonder aanpassingen te hoeven doen aan de auto. De brandstof wordt gemaakt uit hernieuwbare, niet-fossiele bronnen, zoals afval en reststoffen. “We moeten samen werken aan CO2-reductie. Voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. De klimaatdoelstellingen zijn er en daar werken we graag aan mee”, vertelt bedrijfsmanager Marco Meinsma. “We doen dit graag voor het milieu. We zien ook dat opdrachtgevers het belangrijk vinden. In steeds meer aanbestedingen wordt HVO voorgeschreven als duurzamere brandstof.”

Truckarena

De chauffeurs tanken HVO bij Green Planet in Pesse. Bij het multifuel tankstation kunnen truckers terecht in een speciale truckarena, waar duurzame brandstoffen en energiedragers te vinden zijn. Het transportbedrijf uit Drachten heeft bewust gekozen voor tanken bij Green Planet. Het tankstation ligt niet alleen perfect op de route, ook konden er afspraken gemaakt worden voor tanken tegen een gereduceerd tarief. “En we zien dat onze chauffeurs er graag komen. Het is er huiselijk, ze kunnen er goed eten en altijd terecht voor een bak koffie. Ook dat vinden we belangrijk.”

High Power Charging

Ook jij wil flinke afstanden afleggen in een zo’n kort mogelijke tijd. Tussendoor urenlang een batterij opladen is er dus niet bij. Gelukkig is er nu High Power Charging (HPC). HPC is een techniek waarbij je met snelladers elektrische trucks ultrasnel kunt opladen. Terwijl de chauffeur even zijn of haar pauze pakt, wordt de auto opgeladen. HPC maakt elektrisch rijden zo een stuk geschikter.

Meer weten over HVO en HPC? Volg de webinar

Ook de transportwereld staat voor een flinke uitdaging. Met HVO en HPC zijn er twee groenere alternatieven beschikbaar. Wil jij weten wat dat voor jouw bedrijf kan betekenen? Volg dan op donderdagmiddag 16 juni onze speciale webinar. Meer informatie is te vinden op greenplanet.nl/nieuws

GREENFLEX

GREENFLEX is een DKTI-proeftuin voor duurzaam en schoon zwaar transport. Met zogenoemde DKTI-proeftuinen ondersteunt het ministerie van I&W projecten voor duurzaam vervoer. Het gaat dan om projecten waarvan de innovatie nog niet of nog maar net op de markt is. Binnen het GREENFLEX-project is uitgebreid ervaring opgedaan met HVO en High Power Charging (HPC).

Green Planet: Today for tomorrow

Green Planet is een multifuel tankstation in Pesse (Drenthe). Wij geloven in een tankstation dat méér biedt. Dus ook de meest duurzame brandstoffen. Zo werken we vandaag nog aan het schonere transport van morgen.

Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTI-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en medegefinancierd door de nancieringsfaciliteit van Europese verbindingen.