BIGtruck Reportage

Headerblok Responsive

BIGtruck Reportage

Liefde helpt Samantha aan de MAN

BIGtruck Reportage

Liefde helpt Samantha aan de MAN

Samantha Bouw reed jarenlang voor verschillende bedrijven in het midden van het land maar sinds kort is ze overgestapt naar Jordy Brouwer Transport in Heerenveen. Dat heeft alles te maken de liefde, want ze woont samen met Bouke de Haan uit het Friese Wartena. Bijkomend voordeel van de nieuwe werkgever is dat ze meteen een gloednieuwe MAN kreeg als vaste auto. Wij zochten Samantha op in Heerenveen, en daar meldde ook Bouke zich met zijn fraaie DAF XF Super Space Cab van Vebatrans.

Samantha heeft al 21 jaar ervaring en als dochter van een chauffeur kreeg ze het vak met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. ‘Je kunt bijna stellen dat ik in een truck zindelijk ben geworden,’ lacht ze. ,,Ik reed altijd met mijn vader mee en dat vond ik geweldig. Hij rijdt trouwens nog steeds, nu in de winkeldistributie voor Wezenberg’’. Als chauffeur deed Samantha zowel binnen- als buitenlands werk en ze reed onder meer in de winkeldistributie, met koeltrailers met vlees en met schuifzeil-opleggers. Sinds drie weken hangt er een strakke Knapen moving floor trailer aan de schotel, en dat was nieuw voor haar. Samantha: ,,Ik had nog nooit met zo’n trailer gewerkt maar het gaat prima. Het is leuk werk, alleen moet je een paar dingen in de gaten houden bij het laden en lossen.

Ik rij zeg maar met alles wat er in kan, maar vaak is dat afval, bijvoorbeeld balen geperst kunststof. Dat zit er nu ook in. Je wilt niet weten hoe er met dat spul van hot naar haar door Europa gesleept wordt. Ik verbaas me nog dagelijks’’. Rijden in het losgestorte werk brengt ook veel afwisseling. Zo moet Samantha soms de boer op met een soort stro mengsel waar het vee op staat. ,,Ik vind dat echt heel leuk, want dan kom je nog eens ergens. Het is overigens wel erg opletten op de soms krappe boerenerven. Afgelopen week ook nog, had ik links een dakgoot en rechts een boom met allerlei takken. Dan moet je toch heel goed opletten als je geen schade wilt oplopen’’.

Individual Lion S

Samantha reed bij haar vorige werkgevers met allerlei merken trucks maar met een MAN reed ze nog nooit. “Ik ben er onbevooroordeeld ingegaan. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Ik vind het gewoon een mooi ding om te zien, en het is eens weer wat anders. Zo’n MAN heeft een heel eigen gezicht en ik heb nog nooit zo’n mooie en fijne auto gehad. Bovendien is het interieur erg mooi, met heel veel slimme details en veel ruimte. Het enige nadeel is het bed, want dat laat zich niet gemakkelijk opmaken. Wellicht leg ik er nog een keer een andere matras in.’’ De MAN TGX 18.510 betreft een ‘Individual Lion S’ uitvoering, met mooi leer op de stoelen en extra kastjes tegen de achterwand. In die kastjes is zelfs een magnetron en een koffiemachine ondergebracht, af fabriek. ,,Verder heb ik een prima omvormer voor 220 Volt aan boord, een ontbijttafeltje, een draaibare bijrijdersstoel en een televisie. Ook de geluidsinstallatie is prima in orde, dat vind ik ook heel belangrijk!’’

Iep van der Meer

Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!