Editie 11 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Een super nummer!

Terwijl de wereld nog steeds op zijn kop staat door Corona lijkt het gewone leven toch weer een beetje opgestart te zijn. Zo maakten we inmiddels de eerste persreizen en zijn er weer grote evenementen. De eerste echte Internationale vakbeurs was Solutrans in Lyon waar DAF tot Truck of the Year 2022 werd uitgeroepen met de nieuwe XF, XG en XG+ modellen. Voor insiders was dat geen verrassing, maar voor de DAF medewerkers is dat een prachtige bekroning op hun werk.

Ander nieuws is de lancering van de ‘Super’ generatie van Scania. Wij reisden naar Södertalje voor een eerste kennismaking met de nieuwe 13 liter motor, de nieuwe G25 versnellingsbak en de nieuwe achteras zoals die voortaan in de meeste Scania trucks wordt ingebouwd. In dit nummer lees je alles over dit grote nieuws uit Zweden. Groot nieuws ja, want met de genoemde innovaties claimt Scania een brandstofverbruik dat maar liefst acht procent lager is dan met de huidige generatie. Verder in deze BIGtruck alles over de Actros F van G. de Bruyn uit Oudewater, een rit met een Actros van Co Voskuilen en een test met de MAN 18.510 met het Optiview camera systeem op onze eigen BIGtruck testroute naar de Ardennen. Maar natuurlijk is er meer, veel meer te lezen in BIGtruck nummer 11.

Geniet van BIGtruck online magazine, hou onze website in de gaten voor dagelijks nieuws uit de wereld van het transport en volg ons op social media. Voor als je in de drukke decembermaand onderweg bent is er de BIGtruck Podcast, deze keer over zicht, en over de toekomst. Kortom, BIGtruck houdt je geïnformeerd en geamuseerd.

Keep on truckin’

Iep van der Meer namens Team BIGtruck