BIGtruck Reportage


Genieten op de Nordic Trophy

Geertje Delen bezocht met zijn broer Flipke en met vriend Tom van Kerckhove de Nordic Trophy op het Zweedse Mantorp Park. Zijn foto’s spreken boekdelen, de mannen maakten er een echt snoepreisje van.

Geertje Delen was al van jongs af aan gefascineerd door vrachtwagens. “Als kind ging ik met mijn moeder mee naar haar werk. Dat was een groentebedrijf dat met eigen trucks reed. Dat maakte nogal indruk.” Chauffeur werd Geertje echter niet. Wel was hij al vroeg aan het pionieren met de camera en dat doet hij, gelukkig, nog steeds. Check bijgaande beelden die hij onlangs maakte op de Nordic Trophy!

Nordic Trophy

Na zoveel stilte, waren de broers en hun vriend wel weer toe aan het geroffel van een echte V8. Ze werden op hun wenken bediend. De verzameling showtrucks was weer totaal over-the-top, en dat is precies wat die toch al mooie reis extra de moeite waard maakt. De nieuwe van Ristimaa met de race-carrière van Formule-1 coureur Kimi Räikkönen als thema, De Longline van Sneepels, de nieuwe bakwagens van Van Leeuwen, Salonen, Auvinen, en ga zo maar door!

Meer van Zweden

Op de terugweg was het nog steeds vakantie. “Dus we besloten om nog even wat typische Zweedse monumenten te bekijken, zoals het kasteel in Vadstena en het Brahehus in Gränna bij het Vättern-meer. Ook kon de Sontbrug nog even stijlvol vereeuwigd worden. Geertje: “Dit was hopelijk niet de laatste keer. We overwegen om ook andere truckshows in Scandinavië te gaan bezoeken. En uiteraard kun je ons de komende tijd vinden op evenementen in Nederland en België!”

Tim de Jong & Geertje Delen Truckpictures


Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!

Volgende pagina