BIGtruck Ladytrucker


Distributie met Irene van der Stappen

Irene van der Stappen rijdt al zeven jaar voor Sanders|Fritom in Uden en daar heeft ze helemaal haar draai gevonden. ,,Ik vind het echt leuk en afwisselend werk. Ik heb zo mijn vaste routes en dat bevalt me best’’. BIGtruck ging een dagje mee met Irene in haar nieuwe DAF CF 410 voor een rondje Brabant en Noord Limburg.

Irene van der Stappen is een uitstekende ambassadeur voor Sanders|Fritom, zo blijkt als we de social media een beetje volgen. In deze tijden van gebrek aan goede chauffeurs zet het bedrijf Irene graag in om nieuwe mensen te werven. Irene: ,,Ik vind dat erg leuk, en ik ben echt van mening dat de sfeer bij dit bedrijf heel erg goed is. Ze luisteren naar je en houden rekening met de wensen van de chauffeur voor zover dat mogelijk is. En nee, we rijden hier niet met dikke auto’s met toeters en bellen maar alles is wel prima voor elkaar. Deze DAF bijvoorbeeld, die kreeg ik rond Pasen nieuw geleverd. Het is echt mijn vaste auto en ook deze trailer heb ik vrijwel altijd bij me. Natuurlijk staat de trekker niet stil als ik vakantie heb, dat is logisch, maar verder rij ik er alleen maar mee’’.

Chauffeursnest

Vandaag is de route met zo’n 10 adressen erg kort voor Irene haar doen. Gemiddeld bestaat een dag uit twintig tot dertig los- en laadadressen. Ze begon zeven jaar geleden bij Sanders|Fritom nadat haar vader haar had aangeraden om chauffeur te worden. .,,Ik kom uit een chauffeursfamilie want mijn vader rijdt ook, net als mijn zuster. Aanvankelijk leek het me maar niks maar toen ik éénmaal gewend was vond ik het prachtig. Ik heb heel kort tussendoor nog even bij een ander bedrijf gereden maar toen merkte ik al snel wat ik miste. Gelukkig mocht ik terugkomen en sindsdien blijf ik hier lekker rijden.’’ Inmiddels zijn we bij de eerste klant aangekomen waar Irene een pallet aflevert. Met de laadklep en de elektrische palletwagen rijdt ze de pallet zo de loods in. Ideaal, want zo hoeft ze nooit op een heftruck te wachten.

Stuuras

De losadressen volgen elkaar in rap tempo op, met steeds tien minuten of een kwartier rijden tussendoor. Het rijden met de combinatie is duidelijk routinewerk en ze zet de oplegger op zo’n dag soms tientallen keren voor een dock, of in een inrit. Irene: ,,De stuuras onder deze Krone trailer is daarbij ideaal. Deze trailer draait heel mooi kort en ik kan er alles mee. Wij komen ook wel in woonwijken bij particulieren met leveringen en dan wil je soms niet weten waar je terecht komt. Ik vind dat wel mooi, een beetje uitdaging in het werk’’. Intussen is er alweer een adres gelost. De route begon in Vierlingsbeek, en daarna volgde Overbeek, Venray, Veulen (?) Oostrum en uiteindelijk Venlo. In die laatste plaats hebben we meerdere adressen, en een laadadres.

Blonde lokken

Tussen de losadressen door vertelt de goedlachse Irene over haar werk en de reacties die ze soms oproept bij klanten. ,,Als vrouw val je toch op, en het is soms erg lachen bij de klanten. Sommige heren weten zich niet helemaal in de hand te houden, maar dat went ook. Laatst nog, kwam iemand een briefje met een telefoon nummer van een collega aan mij geven. Serieus.. Wat moet ik daar mee?’’ Met haar blonde lokken is Irene dan ook een opvallende chauffeur en het is niet vreemd dat Sanders|Fritom haar graag inzet voor social media om chauffeurs te werven. ,,Ik vind dat wel mooi, ik zie het toch ook als een eer. En bovendien, wat ik eerder al zei, ik sta er vierkant achter. Dit bedrijf is echt heel sociaal en er werken meerdere vrouwen als chauffeur. En zeg nou zelf, waarom niet? Het is toch prachtig werk? De hele dag lekker buiten, mensen ontmoeten en soms even sporten tijdens het laden en lossen. Nee, ik heb het prima naar de zin in dit werk!”

Iep van der Meer


Vorige pagina


Ontvang het laatste nieuws van BIGtruck in je mail!