Editie 09 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Als je dit leest zijn de meeste Corona regels overboord. Laten we hopen dat dit zo blijft, want we hebben lang genoeg gezwicht onder alle maatregelen. Sommige dingen zullen blijven, maar wij wennen maar slecht aan vluchten met mondkapjes en verplichte testen op evenementen. Toch is het fijn dat alles weer mogelijk is want voor het eerst in anderhalf jaar mocht de redactie weer op reis. We reisden voor dit nummer af naar Zweden, Duitsland en Spanje en daarmee lijkt alles weer min of meer normaal te zijn.

Na lang wachten was het eindelijk zo ver dat we mochten rijden met de nieuwe generatie van DAF. Daarvoor vlogen we naar het Spaanse Malaga, en reden we een nieuwe DAF XG+480 terug naar Eindhoven. Je leest in dit nummer alles over de ervaringen die we opdeden met deze nieuwe trucks van eigen bodem. Ander trucknieuws, en dan van Turkse bodem betreft de BMC Tuğra. Ook daar reden we mee, maar dan op onze eigen BIGtruck testroute.

Verder in dit nummer alles over hoe Mercedes-Benz en Volvo Trucks de toekomst zien. Bij beide merken mochten we proeven aan de elektrische toekomst. Beide merken komen met elektrische trucks op de markt, en bij Mercedes reden we zelfs al met een fuel cell truck op waterstof! Dat, en nog veel meer lees je in dit nummer van BIGtruck. Zoals altijd met de beste verhalen, foto’s en video’s, gratis en overal waar internet is toegankelijk. Vind je BIGtruck leuk? Volg ons dan op Facebook, Twitter, Instagram en nu zelfs op TikTok en plak die sticker op je achterbumper.

Keep on truckin’

Iep van der Meer