Editie 06 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Twee dingen houden de wereld van het wegtransport momenteel flink bezig. Duurzaamheid en het chauffeurstekort. Beide onderwerpen komen tot hun recht in deze nieuwe editie van BIGtruck, want we gingen heel duurzaam een dag op pad met HAVI met een hybride Scania én we reden met een Hyundai waterstoftruck! Dat deden we in Zwitserland, maar Hyundai kondigde aan om ook naar Nederland te komen met zware trucks.

En over het chauffeurstekort dan? In deze BIGtruck rijden we mee met een paar heel tevreden chauffeurs die van hun werkgever fraaie trucks kregen waarmee ze het uitstekend naar de zin hebben. Wim Vos van Deelens Transport bijvoorbeeld kreeg een 510 pk sterke MAN TGX. Pieter van der Veer rijdt met een dikke Scania voor Hans Lubrecht en Junior van Eiter is trots op zijn nieuwe Actros van Q Expresse. Stuk voor stuk chauffeurs die trots zijn op hun vak en op hun truck. Hun werkgevers begrijpen dat een goed en fraai stuk gereedschap belangrijk is om chauffeurs te krijgen en binnen te houden!

Verder reden we met de nieuwe Scania V8 modellen in de Ardennen en organiseerden we een grote BIGtruck kippertest met 10x8 trucks. Kortom, weer een hele afwisselende BIGtruck met voor ieder wat wils en wederom een aantal mooie nieuwe video’s op ons Youtube kanaal! Abonneer je op dat kanaal, dan mis je ook in de toekomst niks als we wat nieuws brengen!

Veel lees- en kijkplezier en keep on truckin’

Iep van der Meer