Editie 04 | 2021


Voorwoord BIGtruck

De grote BIGtruck Cabinetest

In dit nummer van BIGtruck lees je alles over de grootste cabines op de Nederlandse markt. Er zijn zeven merken die een truck aanbieden voor internationaal transport en we zijn er trots op dat ze alle zeven gevolg gaven aan onze uitnodiging voor deze test.

Chauffeurs leven vaak de hele week in hun truck en hoe luxe en comfortabel die cabines ook zijn, het blijft een ruimte van tien kubieke meter waarin ze verblijven. Dat is dus relatief klein, zeker als we het vergelijken met bijvoorbeeld de Amerikaanse trucks. Net als in de tegenwoordig zo populaire ‘Tiny houses’ komt het er dan ook op aan om de beperkte ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen.

De meest belangrijke plek is natuurlijk die achter het stuur, want daar zit je de hele dag je werk te doen. Minstens zo belangrijk is echter de instap, maar ook de ruimte in de cabine tussen het dashboard en het bed. Verder zijn zaken als een draaibare stoel of een tafeltje erg handig. Zeker in tijden van Corona waarin chauffeurs gedwongen zijn om in hun cabine te eten zou dat een basisvoorziening moeten zijn. Helaas is zo’n tafel vrijwel nooit standaard.

Ook de opbergruimte verschilt nogal bij de verschillende merken, net als de breedte en de kwaliteit van de bedden, de bediening van de standkachel en noem maar op. Kortom, een goede reden op alles nog een keer op een rijtje te zetten in deze BIGtruck Cabinetest 2021!

Veel leesplezier en

‘Keep on Truckin’

Iep van der Meer