BIGtruck Reportage


Scania met het interieur van een luxe jacht

In Frankrijk is een op het oog vrij normale blauwe Scania de weg op gekomen, die van een wel heel speciaal interieur is voorzien. Daar wilden we bij BIGtruck natuurlijk meer over weten!

De firma Herel is een niet al te groot bedrijf in het midden-zuiden van Frankrijk. In totaal rijden ze met zes trucks in het vervoer van veevoerders. Ze besloten om hun nieuwe Scania bij Hydrotransfert Custom te brengen. Daar werd van het interieur iets heel bijzonders gemaakt. Een motortunnel afgewerkt met een parketvloer is maar één voorbeeld. De verlichting werd ook buitengewoon origineel aangepakt.

Hydrotransfert

Het Franse bedrijf bevindt zich op een uurtje ten noordoosten van Bordeaux, bij Angoulême. Ze concentreren zich op houtbewerking, leer, licht en op hoogwaardige geluidsapparatuur. De voornaamste techniek die wordt gebruikt is een proces waarbij met een ‘hydrodip’ wordt gewerkt. Di gebeurt na bewerking van het oppervlak. Na de hydrodip wordt het onderdeel voor de cabine weer in de spuitcabine voorzien van een blanke laklaag, al dan niet glanzend, mat, satijn of anderszins.

H Custom zegt verder te werken met hoogwaardig leer, dat voornamelijk uit Frankrijk zelf komt. Ook is er sprake van import uit Italië en Duitsland. Wat het licht betreft is LED-techniek het uitgangspunt. Daarbij proberen de Fransen steeds de juiste effecten te creëren met hun materialen zoals leer, en het de manier waarop dit wordt uitgelicht. Last but not least is er het geluid, waarbij dit bedrijf zegt dat het op een unieke manier een concertzaal maakt van je cabine.

Geniet van de foto’s!

Tim de Jong