Voorwoord BIGtruck nummer 11 - 2020


Brexit, corona en een vergezicht

Terwijl duizenden trucks zich vastrijden in ongekende files bij Calais en Dover, wordt de coronacrisis steeds erger en tekent zich een ongekende economische crisis af. We verwachten dat de problemen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk nog wel even zullen aanhouden. Daarmee komen de voornaamste problemen van het voorbije jaar, probleemloos in het nieuwe terecht. Het gaat nog wel enkele maanden duren eer de problemen voorbij zijn en de Britten weer gewoon door kunnen rijden en zekerheid hebben over de toevoer van alles wat essentieel is om een beetje normaal te kunnen leven.

De wijze waarop ze dit voor zichzelf onnodig moeilijk hebben gemaakt zal als een ongelofelijk verhaal in de geschiedenisboeken worden opgenomen. Al vier jaar willen ze uit de EU, maar toch hebben de Britten het voor elkaar gekregen om op het laatste moment van alles te willen regelen, waardoor we, ook los van de coronatoestand die vlak voor kerst ontstond, er een puinzooi van te maken. BIGtruck Online Magazine legt in deze editie uit wat je nu moet regelen om veilig en legaal in het Verenigd Koninkrijk te kunnen lossen.

Vooruitkijken Wie onze website volgt, die heeft gezien dat DAF nu dicht bij de introductie van een volledig nieuwe truckgeneratie zit. Zeer waarschijnlijk wordt dat het grote nieuws van 2021. Reken er daarnaast op, dat tal van fabrikanten, ook DAF, stappen gaan zetten op het pad van elektrische aandrijvingen, of dit nu via batterijen gebeurt, of via een brandstofcel die gevoed wordt door waterstof. Vanaf 2040 is het gedaan met de diesel en dat betekent dat er allerlei initiatieven gaan komen. We komen er komende jaar regelmatig op terug!

Wij wensen je een fijne Kerst en een gelukkig 2021! Namens Team BIGtruck!