SHOWTRUCK

SHOWTRUCK

Oldskool Scania R620 voor BIGtruck Shop A67

Oldskool Scania R620 voor BIGtruck Shop A67

BIGtruck Shop A67 heeft sinds kort een fraaie promotietruck voor de verkooptrailer staan. De dikke Scania R620 6x2 vervangt de blauwe R500 4x2 die eerder voor de trailer stond. Voor de foto’s konden we het niet laten om onze Pacton BIGtruck testoplegger even aan te koppelen, al was het maar om de oude 16 liter V8 even lekker te laten brullen!

“Met het raampje open is het genieten van het klapperen van de V8!”

Peter Scheurs reed jarenlang als internationaal chauffeur totdat hij vijftien jaar geleden een tankcleaning en truckwash over kon nemen in Weert. ,,De naam truckwash is veel gezegd, want we deden daar alles nog met het handje. We deden vooral veel bulktrailers in die tijd. Tien jaar geleden kwam deze locatie in Asten vrij en toen hebben we besloten hier verder te gaan. Met twee wasinstallaties en een truckshop was dat een hele stap’’. In de afgelopen acht jaar heeft Peter met zijn vrouw Kitty en met zijn kinderen Janaika en Luca keihard gewerkt aan het verder uitbouwen van het bedrijf. Er werd fors geïnvesteerd in onder meer nieuwe wasinstallaties en in de truckshop. Peter: ,,Het wassen is voor ons belangrijk en we hebben in de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt. We werken veel voor grote fleetowners, maar ook veel kleine bedrijven en eigenrijders komen hier graag. Het leuke is dat de chauffeurs tijdens het wassen in de shop even een bak koffie kunnen pakken. Daarbij zie je dat ze toch meestal ook even door de shop lopen, en daarmee ontstond daar ook steeds meer activiteit.’’

BIGtruck Shop A67

De locatie bij Nobis in Asten is uniek in Nederland. Nergens vindt een chauffeur op één locatie een tankstation, een truckshop, een truckwash, een beveiligde parking én een chauffeursrestaurant. De omvang van de parking is enorm en de bezetting is iedere avond groot. Peter: ,,Je ziet hier chauffeurs uit heel Europa en die komen allemaal even een kijkje nemen. Sinds vijf jaar hebben we als shop een hele mooie samenwerking met BIGtruck online magazine en dragen we ook die naam. Ook dat heeft een mooie opleving gegeven van het aantal klanten. Ook is het assortiment door de jaren meegegroeid. Sinds vorig jaar zijn we bovendien partner van Truckjunkie, en ook dat levert extra traffic op in de winkel. Alles bij elkaar hebben we nu een prachtig assortiment met alles wat de chauffeur onderweg maar nodig heeft. Dat gaat van nuttige dingen als spanbanden tot decoratieve items en zelfs complete truck interieurs. Alles is bovendien online te bestellen waardoor we ook steeds vaker internationale bestellingen binnen krijgen.

Verkooptrailer

Om tijdens evenementen beter voor de dag te komen met het brede assortiment besloot Peter een verkooptrailer aan te schaffen. ,,Het is een oud enkelassig trailertje waarvan de complete zijkant open kan. Echt een ideaal ding waarmee we ons goed kunnen presenteren tijdens evenementen. Voor zo’n trailer moet ook een trekker, en met onze nieuwe Scania kunnen we goed voor de dag komen’’. Dat mag je wel zeggen inderdaad, want de Scania R620 is met zijn indrukwekkende bullbar, drie lichtbakken en zijn fraaie kleurstelling een regelrechte showtruck! De Scania was al helemaal opgebouwd door zijn Portugese eigenaar en Peter vond hem bij een handelaar. ,,Het zag er allemaal erg mooi uit maar er zat nog wel wat werk aan. Vooral de elektriciteit was niet helemaal in orde, maar dat is door de Scania dealer in Someren keurig opgelost. Alles functioneert nu zoals het hoort en ik ben er heel blij mee!’’

Een gat in de lucht!

We koppelen de dikke Scania voor onze met ballast beladen Pacton testoplegger en Peter kan nu voor het eerst rijden met volle belading lading. Met het raampje open is het genieten van het klapperen van de V8! Zichtbaar genietend rijdt Peter een rondje waarna we de trailer naar Venlo brengen. Menigeen zit achterstevoren achter het stuur als de indrukwekkende Scania voorbij komt en in Venlo springt een jeugdige truckspotter letterlijk een gat in de lucht. ,,Mooi he? Dat is nou precies waar ik hem voor gekocht heb. Opvallen en de aandacht op onze shop vestigen. Echt schitterend’’ aldus een tevreden lachende Peter Scheurs.

Bekijk de video

Iep van der Meer

DEEL DIT ARTIKEL: