Voorwoord BIGtruck nummer 8 - 2020

Voorwoord BIGtruck nummer 8 - 2020

Het jaar 2020 zou de boeken in gaan als een IAA jaar. Deze twee- jaarlijkse beurs in Hannover zou bol staan van het nieuws uit de wereld van het wegtransport, maar helaas gooide de Corona pandemie roet in het eten. Net als zo’n beetje alle evenementen werd ook de IAA uit de agenda gehaald, en het is maar de vraag of die ooit terug komt. Beurzen zijn niet meer van deze tijd en algemene beurzen al helemaal niet.

Tegelijkertijd behoren grote, internationale persintroducties ook even niet meer tot de mogelijkheden, maar waar moet de industrie dan het nieuws laten zien aan de pers? Bij een merk als Volvo moest de IAA het hoogtepunt van de lancering van de nieuwe generatie worden, maar dat ging dus niet door. De Nederlandse importeur greep in en slaagden er in om een aantal nieuwe modellen naar Nederland te halen. In een fraaie tent in Beesd worden klanten ontvangen in kleine groepjes, terwijl de pers al uitgebreid met de nieuwe trucks kon rijden. Zo reden wij al met de nieuwe FM en de FH, terwijl je in dit nummer alles al kunt lezen over onze rij-impressie met de nieuwe FMX modellen. In plaats van iedereen in te vliegen naar Göteborg koos Volvo er dus voor om de trucks in Nederland te houden voor kleinschalige presentaties.

Maar er werd veel meer nieuws verwacht in Hannover. Zo zou Scania zou groot nieuws lanceren, maar ook van DAF werd er het nodige verwacht. Door de corona crisis lijkt alles een beetje vertraagd te worden, maar later dit jaar zullen we nog wel het nodige aan mooi nieuws brengen. Daarmee wordt de rol van ons als media eigenlijk alleen maar belangrijker, want zonder beurzen en zonder grote evenementen vormen vakbladen en online media de ideale manier om de klanten toch te bereiken. Voor ons als online medium ligt dan ook de bal op de stip en we gaan dan ook met vertrouwen het achtste jaar in het bestaan van BIGtruck!

’Keep on Truckin’

Iep van der Meer