SHOWTRUCK

SHOWTRUCK

Passie voor hout

Passie voor hout

In het Duitse Keulen woont de 28 jarige Norman Reuter, die in het nabijgelegen Rösrath werkt voor houtgroothandel Müller, een bedrijf dat met name gespecialiseerd is in houten bekistingscontructies voor betonnen onderdelen.

Ondanks dat Norman al vroeg geïnteresseerd was in trucks, heeft hij geleerd voor dakdekker. Zijn vader werkte al voor de firma voordat het werd overgenomen door Müller, en na de overname waren ze op zoek naar een extra chauffeur. De keuze was snel gemaakt nadat ook de rijbewijzen deels vergoed werden, en zo kwam Norman alsnog achter het stuur terecht. Hij kreeg een MAN TGS 440 als vaste auto. In de loop der tijd bracht hij zelf extra verlichting aan, en bekleedde hij het interieur zelf opnieuw. Norman bezocht graag truckshows en na zijn eerste bezoek aan Nog Harder Lopik in 2016, waarbij hij onder andere de onlangs overleden Andreas Schubert ontmoette, was zijn droom om daar met zijn eigen truck te staan, geboren.

“Het eindresultaat is een prachtig visitekaartje voor de houthandel”

Een nieuwe TGX

Eind 2016 kwam het bericht van zijn werkgever dat er een nieuwe truck besteld ging worden voor hem. Dat was HET moment om de basis al goed te krijgen, om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Na overleg werd de 500 pk sterke MAN TGX besteld met brede banden op de vooras, standairco, en luchtvering rondom. De rest werd allemaal door Norman zelf geregeld en betaald. Zo werd er gestart aan het project droomtruck!

In oktober 2017 werd de nieuwe truck afgeleverd door de MAN-dealer uit Frechen, en werd deze direct weggebracht naar NS Truckservice in Billerbeck. Die ontfermde zich over de opbouw van de truck. Gladde bekisting met lampenlatten eronder en een gladde dekplaat werden op maat gemaakt. Ook werd een slangenrek met verlichting, een een lichtbalk onder de dakspoiler gemonteerd. Achter de koppelschotel werd het chassis ook dicht gebouwd, en werd er een Deense stijl achterbumper aangebracht. Op de voorzijde werd een lichtbak met twee verstralers, zwaailampen, en toplampjes gemonteerd, en onder de bumper vier verstralers en twee spatlappen. Tot slot werd een schotelplaat gemaakt voor het totaalplaatje op shows en evenementen.

Strak wit, rode biezen

Het geheel werd gespoten in strak wit, met rode biezen om het geheel te breken. Niets is overgeslagen. Van ruitenwisserarm, tot aan de interne delen van koplampen en mistlicht aan toe. Zowel in de grill, als alle zijverlichting op de truck doen Hella dubbelbranders met heldere lenzen, en oranje gloeilampjes dienst. Ook alle lampen in de achterbumper hebben een heldere lens voor een bijpassende look. Alle extra verlichting werd geleverd door Truckjunkie. Ook de windgeleiders op de portieren werden wit gespoten, en aan de binnenzijde is de slogan ''passie voor hout'' leesbaar, evenals op de lichtbak.

Na de opbouw werd het interieur onder handen genomen door Royal Class in Alphen aan den Rijn. Het dashboard werd crème gespoten, evenals het zijvak aan de rechterzijde. Alle overige delen werden bekleed met een iets donkerder kleur crème leer. De wanden, deurpanelen, en onderkant van de kasten boven de voorruit werden geknoopt, de kasten en delen van de wanden werden glad bekleed, voor een mooie afwisseling. De tachograaf en mautkast werden verplaatst naar het linkerkastje boven het raam, zodat het standaard paneel glad gemaakt kon worden, en een mooie strakke en symmetrische afwerking kreeg, zodat alles mooi weggewerkt zit. Het stuurwiel, de knoppen, interieur trim, en handgrepen werden behandeld met een houtlook hydrodip, voor een natuurlijk ogende afwerking, en om zo de verwijzing naar het werk te benadrukken. Zelfs de veiligheidshelm en de sleephaak in het gespoten zijvak, alsmede de contactsleutel kregen dezelfde behandeling. Alle gedipte delen werden afgewerkt met een laag glanzende blanke lak.

Het eindresultaat is een prachtig visitekaartje voor de houthandel. Dit is de droomauto van Norman, waarmee hij geregeld tussen de andere grote en bekende trucks uit alle streken van Europa staat. Droom gerealiseerd!

William Siben

DEEL DIT ARTIKEL: