LADYTRUCKER

LADYTRUCKER

Dorien Claes; “Liesje gaat altijd mee in de truck”

Dorien Claes (29 jaar) rijdt met een van de nieuwste Volvo trucks, een FH500 4x2 met een laag dak. De verchroomde FH16 van de gele vrachtwagen blijkt. Terwijl ik Dorien, de enthousiaste vrouwelijke chauffeur van dit mooie vervoersmiddel begroet voel ik iets snuffelen aan mijn voeten. Een hondje! Dorien vertelt over haar leven op de weg, met Liesje, haar twee jarige Jack Russell, als trouwe metgezel.

Al negen jaar rijdt ze op de vrachtwagen. Ze begon met werken in de distributie en werkt sinds twee jaar voor Verdonck NV in het kipperwerk. Dorien vervoert voornamelijk grond, asfalt en puin. Eigenlijk alles wat losgestort is voor de bouw sector. ,,Vorige week stak een onbekende Nederlandse vrachtwagenchauffeur zijn duim omhoog! Met die nieuwe vrachtwagen heb ik veel bekijks en zeker als vrouw!” Ik snap dat helemaal, de nieuwe vrachtwagen blinkt van buiten en van binnen. Dorien is erg tevreden over haar Volvo FH met I-Shift. ,,Handgeschakelde vrachtwagens zijn er bijna niet meer, vrijwel alles is automaat tegenwoordig.” Dat heeft een aantal grote voordelen, onder meer voor de veiligheid. De focus kan daardoor meer gericht zijn op het rijden en sturen.

“De kick dat het lukt om in te parkeren of ergens langs te manoeuvreren blijft leuk”

Jack Russel

Dorien heeft een vaste bijrijder, namelijk haar twee jarige Jack Russell. Ze heeft haar eigen mandje in de bijrijdersstoel. Tegelijkertijd fungeert ze als waakhondje. Als ik in de cabine stap om een paar foto’s te maken word ik met argusogen bekeken. Waakzaam voor haar baasje. Soms is dat helaas ook echt nodig. Het rijden met zo’n fraaie nieuwe truck heeft ook een keerzijde. ,,Soms krijg ik als vrouw ook intimiderende blikken en word ik echt bekeken door chauffeurs. Liesje begint dan altijd te grommen’’.

Ook overnachten

Soms overnacht Dorien ook in haar Volvo en ook dan merkt ze soms dat bepaalde figuren wat extra aandacht voor haar hebben. ,,Daar trek ik me verder niks van aan hoor, maar ik ben toch altijd blij als ik weer thuis ben bij mijn vriend’’. Dorien rijdt graag ’s nachts. “De mensen zijn dan wat relaxter en het is lekker rustig op de weg’’. De vrijheid van het vak en het stoere aspect zijn dingen die Dorien erg aanspreken. ,,De kick dat het lukt om in te parkeren of ergens langs te manoeuvreren blijft leuk’’. Hoe ziet ze haar toekomst? ,,Dit beroep zal ik altijd blijven doen als het aan mij ligt. Ik zit gewoon graag op de weg’’.

Trouwen

Dorien is al geruime tijd erg gelukkig met haar geliefde Bram en dat wordt eind juli bekroond met een huwelijk! Het leuke is dat ondergetekende dat huwelijk mag fotograferen! Heb jij ook belangstelling voor een interview en een fotoshoot voor deze rubriek in BIGtruck, stuur Mirjam dan een mailtje!

Tekst en foto’s: Mirjam Offeringa fotografiemirjam@gmail.com

DEEL DIT ARTIKEL: