Editie 01 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Editie 01 | 2021


Voorwoord BIGtruck

Coronamoe

2021 was voor vrijwel iedereen een jaar waar hoopvol naar uitgekeken werd, maar helaas lijkt er nog niet zo veel van die hoop uit te komen. Vorig jaar dachten we nog dat het niet erger kon met de corona pandemie, maar inmiddels hebben we niet alleen te maken met een lockdown, maar ook met een avondklok. Het lukt kennelijk maar niet om dat virus onder controle te krijgen en daarvoor worden nu wel hele ingrijpende maatregelen genomen.

Dat is voor menigeen maar moeilijk te accepteren, zo bleek tijdens de rellen die ons land teisterden maar gelukkig overwint het gezonde verstand. Als deze ingrijpende maatregelen ervoor zorgen dat we uitzicht krijgen op een normale, coronavrije toekomst dan moeten we er even doorheen met ons allen. En ja, natuurlijk zijn ook wij coronamoe en hebben ook wij onze bedenkingen over allerlei maatregelen maar gelukkig gaan wij daar niet over.

Gelukkig zijn er uitzonderingen voor het wegtransport, maar ook dat wordt er niet eenvoudiger door. Steeds vaker lopen chauffeurs op tegen de beperkingen onderweg en er wordt een steeds groter beroep gedaan op de zelfredzaamheid. Zo zul je zelf een soort noodrantsoen bij je moeten hebben om te overleven onderweg en wordt ook het vinden van sanitair steeds lastiger.

Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen, maar we proberen je ook te entertainen met leuke verhalen, informatieve testen en leuke filmpjes voor onderweg. Onze statistieken zijn in 2020 met meer dan dubbele cijfers gegroeid en dat betekent dat we verhalen brengen die jullie boeien. Dat blijven we ook dit jaar doen, en we proberen nog meer in te zetten op video. Ons Youtube kanaal staat vol met leuke filmpjes, en als je jezelf abonneert dan mis je niks van onze video’s! In dit nummer bijvoorbeeld zie je een bijzonder informatieve video over de nieuwe Scania 540 S met de nieuwe versnellingsbak, en met heel veel nieuwe systemen aan boord. Verder een interview met Mitchel van den Brink over zijn eerste Dakar als chauffeur, schitterende trucks van Klein Kromhof en Vlastuin en alles over mijn avonturen bij Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen. Kortom, genoeg te lezen om de eenzame avonden tijdens de avondklok door te komen.

Blijf gezond, pas op jezelf en vooral:

‘Keep on Truckin’

Team BIGtruck