SHOWTRUCK

SHOWTRUCK

The Drakkar by Truckjunkie

The Drakkar by Truckjunkie

Truckjunkie is een bekende naam in de truckwereld. Met klanten over de hele wereld is het misschien wel de grootste online shop voor truck accessoires en hebbedingen. Vanuit Elsendorp wist eigenaar Joost van den Elsen met zijn team in zeven jaar tijd een waar imperium uit de grond te stampen. Voor de promotie van zijn merk zette Joost eerder al een hele dikke Scania 143 motorwagen neer, maar die heeft nu gezelschap gekregen van een Scania R500 Topline voorloopas trekker met een containertrailer.

“De trekker heeft 1,5 miljoen kilometer gelopen”

Zeven jaar geleden raakte ex vrachtwagenchauffeur Joost bij toeval verzeild in de wereld van de truck accessoires. ,,Ik had een reclamebureau en voor een klant moesten we een webshop bouwen. Door iets voor mezelf te bouwen kon ik ervaring opdoen en vanuit mijn hobby plaatste ik daar wat gadgets in onder de naam Truckjunkie. Tot mijn stomme verbazing leidde dat tot bestellingen, en dat motiveerde om er mee door te gaan. Dat het zou uitlopen in een bedrijf met zeventien medewerkers en een dagelijkse stroom aan zendingen had ik natuurlijk nooit verwacht!’’ Het succes van Truckjunkie zorgde er voor dat de shop in het pand in Elsendorp opgeofferd werd aan de webshop. De fysieke winkel van Truckjunkie is sinds vorig jaar dan ook ondergebracht bij de Truckjunkie partnershop, BIGtruck Truckshop A67 in Asten. Daar is een gedeelte van de shop ingericht met de look and feel van Truckjunkie. Daar kun je een deel van het Truckjunkie assortiment bekijken en kopen. Daarnaast kun je natuurlijk ook terecht in de eigen online winkel van Truckjunkie.

Vormgeving

Alles bij Truckjunkie begint met vormgeving en dat zie je ook terug in de eigen stijl van alles wat het bedrijf doet. Joost heeft zich met zijn maat Norman ook behoorlijk uitgeleefd op het nieuwe visitekaartje van het bedrijf, de nieuwe Scania. De stijl is typisch Truckjunkie, en met de gekozen kleuren is de trekker tegelijkertijd chique en stoer. Joost: ,,Ik wilde in het thema van de Noorse Drakkar blijven qua sfeer. Drakkar is de benaming van de Noorse Vikingschepen. Dat logo vind je dan ook overal terug’’. De trekker is na een werkzaam leven bij C. Timmer helemaal uit elkaar geweest en grondig aangepakt. Joost: ,,De trekker heeft 1,5 miljoen kilometer gelopen maar het unieke is dat er in de laatste ton een nieuw blok in is gezet. Daarmee is de truck technisch honderd procent, en dat is hij nu ook voor wat betreft het chassis en de cabine. Alles is aangepakt en eigenlijk is het gewoon een truck in nieuwstaat’’.

Containercamper

De Scania is werkelijk schitterend opgebouwd en hoewel er heel veel op- en aan de truck zit oogt het geheel toch strak en ingetogen. In het interieur zien we bruine leertinten met groffe stiksels en een groot vikingschild tegen de achterwand. De tandemas oplegger is een oud Groenewegen containerchassis met een nieuwe twintig voet container. Daarin is een compleet woongedeelte gebouwd waardoor Joost met zijn team op truckshows altijd zijn eigen hotel bij zich heeft. ,,Vanuit de truck verkopen we toch niks, dit is puur promotie van het merk. Door de trailer zo in te richten hebben we altijd een onderkomen bij ons op de show. Dat is wel zo handig’’.

Tot in de puntjes

De Scania werd gespoten door Bronk in Beusichem en de opbouw werd deels verzorgd door Klaassen Truckstyling in Dodewaard. Zij maakten de kisten, de achterbumper en alle metaaldelen rondom het chassis. De verdere technische opbouw van licht en lucht werd uitgevoerd door Smits Truck Company in Heesch en dan vooral door monteur Marco Theunissen die zijn uiterste best heeft gedaan om er echt iets unieks van te maken met verschillende nieuwe technieken. Het interieur werd door Buffl onder handen genomen. Het resultaat van alle vakmanschap van deze bedrijven is een trekker die tot in de puntjes helemaal af is. Niet alleen de cabine en de buitenkant, maar ook als je achter de zij-afscherming het chassis bekijkt is alles nieuw. Of misschien zelfs wel beter dan nieuw!

Bekijk de video

Iep van der Meer

DEEL DIT ARTIKEL: