TRAILERNIEUWS

TRAILERNIEUWS

Broshuis Teletrailer met innovatieve Roll-Over schuifkap

Broshuis Teletrailer met innovatieve Roll-Over schuifkap

Martens Transport uit Oosterhout is al decennia lang één van de vaste vervoerders voor Deltastaal. Voor het vervoer van lange stalen balken zet het bedrijf uitschuifbare trailers in met een Roll-Over schuifkap waardoor kwetsbaar gestraald staal droog en schoon blijft tijdens het transport. Onlangs werd een nieuwe Broshuis oplegger aan de vloot toegevoegd met een innovatieve Roll-Over kap met een schuifvloer systeem. Door een innovatief schuifsysteem kan de chauffeur sneller en veiliger werken.

Het principe van de uitschuiftrailer met een harmonica- of schuifkap is niet nieuw, maar tot nu toe was zo’n oplegger vrij bewerkelijk. ,,Als de oplegger uitgeschoven werd dan moesten er verleng rails gemonteerd worden waar de schuifkap overheen loopt. Ook moest soms de vloer verlengd worden door daar schotten in aan te brengen. Waterdicht betekent namelijk ook dat spatwater van onderaf tegengehouden moet worden’’. Aan het woord is Patrick Douma. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop bij Broshuis Trailers in Zuid Nederland. Hij legt uit: ,,We hebben nu in samenwerking met Theo van Holten en carrosseriebedrijf Stam in Obdam deze nieuwe constructie bedacht. De Roll-Over is uitgevoerd met dubbele rollers die bij het uitschuiven er voor zorgen dat de kap gewoon doorloopt. Ook de aluminium vloer schuift mee uit waardoor het voor de chauffeur veel sneller werken is’’.

Veilig en snel

De nieuwe drie assige dubbeluitschuifbare Broshuis oplegger kan uitgeschoven worden tot 29 meter. De schuifkap kan gesloten worden tot lengtes van 26,5 meter en dat is ruim vijf meter langer dan de vorige generatie. Directeur René Martens van Martens Transport: ,,Voor ons is dit een prachtige oplossing waarmee we een antwoord hebben op de toenemende vraag van lengte transporten. Met deze nieuwe trailer wordt voorkomen dat lange gestraalde staal afgezeild moeten worden. Dit is gebruiksvriendelijker en veiliger voor chauffeurs en levert tevens een tijdsbesparing op bij het laden. Wij werken om die reden al langer met schuifkappen, maar dit is wat ons betreft een hele mooie volgende stap. Voor ons is dit de tweede Broshuis trailer en wij hebben vooral veel vertrouwen in de samenwerking tussen Broshuis en de Roll-Over schuifkap van Stam uit Obdam. De samenwerking tussen die twee bedrijven heeft geleid tot een hele praktische transportoplossing voor ons specifieke werk bij Deltastaal’’.

Huisstijl

De oplegger is uitgevoerd in de huisstijl van het moederbedrijf van Deltastaal, de Salzgitter Mannesman staalhandel. Martens heeft hiervoor ook de huisstijl van de trekkende MAN truck aangepast aan die kleuren. ,,Wij vonden onze groene Martens huisstijl minder goed passen bij deze oranje- grijze oplegger. Vandaar dat we ook de trekker in die kleuren hebben uitgevoerd. Het resultaat is een prachtig visitekaartje voor onze klant, Deltastaal’’.

Chauffeur Ewald Bakx werkt met de nieuwe Broshuis en dat bevalt hem uitstekend. ,,Het is een fijne trailer om mee te werken. Alles werkt bijzonder chauffeursvriendelijk en efficiënt waardoor het laden en lossen heel vlot gaat’’. De oplegger is voorzien van drie gedwongen gestuurde assen die ook op afstand bediend kunnen worden vanuit de cabine. Dat is vooral handig als er gemanoeuvreerd moet worden op krappe locaties.

Martens Transport

Martens Transport is ontstaan in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Aanvankelijk lag de focus met name op het transport van zand en grond. Pas later is men zich gaan specialiseren in zwaar- en speciaal transport. De vloot bestaat uit twintig trekkende eenheden en diverse opleggers zoals diepladers, semi-diepladers en uitschuifbare trailers. Martens Transport is met name actief in de Benelux en Duitsland en vervoert ladingen tot een lengte van ruim 30 meter en een gewicht van 60 ton.

Bekijk de video

Iep van der Meer

DEEL DIT ARTIKEL: