Voorwoord BIGtruck nummer 3 - 2020

Voorwoord BIGtruck nummer 3 - 2020

Corona en Code Rood!

Het jaar 2020 lijkt een jaar vol trucknieuws te worden. Wij reden als één van de eersten met de nieuwe MAN in het Spaanse Bilbao en in dit nummer lees je er alles over. En check ook meteen even het gave filmpje!

Toch viel het hele MAN feest bijna in het water door de enorme storm die Europa teisterde. Code rood hield mij zelfs aan de grond maar gelukkig vloog Tim de Jong een dag later naar Spanje waardoor we je toch volledig kunnen informeren.

Zo’n storm waarbij de helft van de gasten niet in kan vliegen is natuurlijk een drama voor een merk. Zo’n presentatie kost tonnen en dan is het een enorme domper als veel gasten niet kunnen komen. Het kan echter altijd nog erger, zo bleek. Toen Volvo de nieuwe FM, de nieuwe FMX en de facelift van de FH modellen wilde presenteren aan de pers werd dit evenement zelfs volledig afgelast. Angst voor het Corona virus leidde er toe dat Volvo de stekker uit het hele evenement trok.

BIGtruck had je in dit nummer dan ook graag de eerste rij- ervaringen met de nieuwe Volvo trucks laten meemaken maar daarvoor moeten we dus even geduld hebben. Uiteraard hebben we wel het complete verhaal in deze BIGtruck!

Verder lees je in dit nummer alles over een rit naar Zweden met een Ecocombi van Oldenburger. Het bijzondere is niet alleen dat dit bedrijf gewoon door heel Duitsland rijdt met deze lange combinaties, ze doen dat ook nog eens op HVO. Kortom duurzamer wordt het niet met die plantjes voor Zweden.

Ook heel duurzaam is de Scania R650 V8 van Mark de Jong uit het Friese Westergeest. Jazeker, een duurzame V8 bestaat gewoon! Mark bouwde de Scania namelijk eigenhandig om waardoor je er volledig elektrisch mee kunt rijden. Verder in dit nummer de schitterende Scania van Norman Lichy, een verhaal over het duiken naar trucks aan boord van de gezonken Zenobia en een verhaal met een luchtje over Stefan Jansen. Tim de Jong reed een dag met hem mee en maakte daar ook een leuk filmpje over.

Kortom, een BIGtruck vol met unieke en informatieve verhalen en leuke filmpjes op ons Youtube kanaal. Meld je aan als abonnee en volg ons op instagram, facebook en twitter!

’Keep on Truckin’


Iep van der Meer